Bortkommet valp

av Solvor Nærland (Hundesport nr 10/02)

For noen år siden ble en liten shibavalp på 2-3 mnd levert inn til Falken i Bergen. Det var en dame som kom med den, og hun fortalte at sønnen hennes hadde funnet valpen.

Av en eller annen grunn ville ikke damen oppgi noe navn.

Det tok ikke lang tid før fortvilte eiere av en bortkommet shibavalp etterlyste den hos Falken. Visst var den innkomne valpen deres. Hendelsen får en lykkelig utgang. Men hva har egentlig skjedd?

Eierne forteller: Den lille shibavalpen hadde fått løpe løs på tur med familien sin i et populært friluftsområde. Her var mange turgjengere, og valpen fikk mye oppmerksomhet. En så liten valp løper jo gjerne bort til folk for å hilse på, men den forsvinner ikke langt fra familien sin. Plutselig var valpen borte. Jeg husker ikke hvor lenge eierne sa at de leitet før de kontaktet Falken.

Da de fikk vite at valpen var funnet av en gutt, og at hans mor leverte den til Falken uten å ville oppgi navn, var de ikke i tvil: Gutten må ha sett sitt snitt til å stjele valpen. Mora hans må ha forstått dette, og tok ansvar. Istedet for bare å slippe den løs, leverte hun den straks til et sted der den ville bli etterspurt. Hun gjorde det mulig for eierne å raskt få valpen sin tilbake uten at den hadde lidd overlast.