Japan november 2012    side 1

side 1      side 2       side 3      side 4 (fra NIPPO-utstillingen)    side 5 (fra NIPPO-utstillingen)

I november 2012 var jeg med på reise til Japan. Tidspunktet var valgt for å få oppleve den store NIPPO Grand National utstillingen, og derigjennom få bedre grunnlag for å forstå Den Japanske Hunden (inkl. Shiba). Alle hundene som skal være med på denne utstillingen må først kvalifisere seg på regionale utstillinger i løpet av året. NIPPO Grand National arrangeres hvert år i slutten av november, og det veksler fra år til år hvor arrangementet finner sted. I år var den lagt til den lille byen Ashikaga, som ligger litt nord for Tokyo i Tochigi provinsen. Lørdag den 17. november var det anmeldt 89 Shikoku, 97 Kishu og 9 Kai. Søndag den 18. november var det anmeldt 562 Shiba. Dvs at 4 av de 6 rasene som utgjør Den Japanske hunden var med. De to siste, Hokkaido og Akita, har egne utstillinger og deltok ikke.

Men målet med reisen var også å få oppleve Japan med japansk og østlig kultur. Vi var en gruppe på 8 personer fra Norge og 2 fra Canada. I tillegg var vår reiseleder og tolk, japanske Chieko Sugiyama, som er bosatt i Spania. I tillegg til sitt nære kjenskap til sitt lands kultur og språk, har Chieko gode kontakter i NIPPO. Vi ble derfor spesielt godt tatt vare på både på NIPPO-utstillingen og på besøk hos NIPPOs administrasjon.

*************************************************************

For større versjon, klikk på bildene


Alle bildene her på side 1 er fra byen Tokyo

Det første bildet er fra Sotobori-dori, som var nær hotellet vi bodde på, Yaesu Fujiya Hotel

Fra Asakusa, der vi først gikk gjennom en shopping-gate med tradisjonelle japanske varer. Vi besøkte også en butikk som solgte shiba-effekter. Dessverre var det stort sett veldig kommersielt. Vi endte opp i et gammelt tempel, som jeg tror var Sensoji Tempelet.

Her i Inogashira Street befant seg en bitte liten butikk som solgte kimono og den enklere formen som brukes som slåbrokk

Dette er baksiden av Tokyo Central Station, som er beholdt i sin gamle opprinnelige stil.

Vi besøkte NIPPO sin administrasjon i Tokyo. Bilde nr 3 i raden under er et bevis på mitt medlemskap i NIPPO for å støtte organisasjonen som tok vare på Den Japanske Hunden og det som seinere ble rasen Shiba, og som med bakgrunn i kultur og historie presiserte hvordan rasen skulle forstås. Dvs en stolt og ujålete hund som skulle utstråle naturlig skjønnhet uten å bli dollet opp. Heller ikke NIPPO sitt kontor var dollet opp på noen som helst måte. Men på veggene hang disse broderte bildene av en rød og en black & tan shiba.

  Vi besøkte også Japansk Kennel Klubb i Tokyo Flere av de som jobbet i JKC hadde selv shiba, og vi så slike glade spor av rasen på kontorene.