Rosendal sommeren 2015

Valpene i Tabi sitt valpekull hadde reist til sine nye eiere. Tabi, Hamako og jeg ble derfor med våre to hjelpere med kullet, Bodil og Guri, til Baroniet i Rosendal. Anledningen var et kulturtilbud som inkluderte konsert med Kari Bremnes i Borggården på Baroniet, overnatting i Fruehuset (det var tillatt med dyr på et par av rommene) nydelig 3-retters middag på hovedgården, og også frokost på Avlsgården. Anbefales.

For større versjon, klikk på bildene


Neste dag ble det tur i de vakre omgivelsene. Vi valgte tur til Bjørndalsseteren.  Turen tok utgangspunkt i Baroniet i Rosendal, som ligger ved innløpet til Hardangerfjorden.

Vi gikk langs Hattebergsvassdraget og Ringeriksfossen og en rekke andre fosser som jeg ikke vet navnet på. På vei opp krysset vi Svelgafossen på ei luftig bru. Vi gikk videre oppover på nordsiden, og det var der vi kunne nyte synet av Ringeriksfossen og fra toppen også utsynet mot Malmangernuten. Ruta videre gikk innover forbi Prestavatnet, over ei hengebru og langs sørøstsida av Isorvatnet. I enden av Isorvatnet krysset vi nok ei hengebru. Og helt plutselig - uten noe forvarsel - stod vi der: Ved vakre Bjørndalsseteren, som er et restaurert klyngetun. Dette er ved Bjørndalstindene, som er på 1400 meters høyde. Fra Svartavassfossen reiste Bjørndalsnjoten seg på nordsiden.