Stevnemøte med ulver i vinterpels

I september 2011 feiret jeg rund dag. En av mine to store gaver var en reise til Kolmården i vinterferien 2012 for å treffe ulver i vinterpels. Inkludert i gaven var å få bo hos Helene og Ove, og Harriet skulle være med som selskapsdame og fotograf. Reisen ble gjenomført som planlagt, og er fortalt i historien "Stevnemøte med ulver" som er publisert i Shib-A-Visa nr 1-2012.

Nylig skjedde den tragiske ulykken i Kolmården der en dyrepasser ble drept av en ulveflokk. Mange har kommentert dette overfor meg på grunn av mine ulvebesøk (Dette var tredje gang jeg møtte og koste med ulver) . Selv om det er grusomt å vite at dyrepasseren ble drept, er jeg absolutt ikke blitt redd for ulver. Dette var første gang et menneske ble drept av ulv i Skandinavia siden 1820-21. Hva som utløste den tragiske hendelsen er det ingen som vet. Men ulykker kan skje overalt. Det kan være farlig å kjøre bil. Likevel fortsetter vi å kjøre bil. I de aller fleste tilfeller går det bra. Jeg er overbevist om at det fortsatt ville være trygt å besøke ulvene i Kolmården og i Polar zoo under normale og rolige omstendigheter, og håper jeg får nye sjanser til det. Jeg er likevel lettet over å vite at den ulveflokken vi besøkte ikke var involvert i ulykken. "Vår flokk" var 5 år gamle da vi besøkte dem. Flokken som var involvert i ulykken var 2 år gamle.

Sammen med meg på dette siste ulvebesøket var Helene, Ann-Sofi, Anette, Harriet og Rose-Marie. Harriet var som avtalt fotograf. Det er hun som har tatt de fleste av bildene under. Noen av dem er også tatt av Helene, Anette og meg.

For større versjon, klikk på bildene