Bakgrunn med shiba

Jeg har hatt gleden av å bo med fire shibatisper: Først Ranko (Ran av Enerhaugen, som ble født i desember 1996 og som døde pga kreft i juli 2009) og  Zenmai (Zenmai av Enerhaugen, som ble født i 1999 og som
døde i november 2012 pga kroniske skader etter en bilulykke).

Nå bor jeg med Hamako (Teruhama av Enerhaugen, født i mai 2010) og hennes datter Tabi (Umihama av Enerhaugen, født i juli 2012).
 

Hvorfor shiba ble "min" hunderase, kan du lese i historien "Noen som passer for meg".

Her kan du se hvilke kurs om og med hund jeg har deltatt i.

*************************************************************

På disse øverste bildene er jeg sammen med de shibaene jeg bor med nå, Tabi og Hamako

Helt siden før jeg fikk den første shibaen, har jeg lest alt jeg har kommet over om rasen spesielt og om hundeatferd generelt. Dessuten har jeg spurt og grovet, særlig om opprinnelige hunders språk, atferd og flokkliv. Jeg har stilt opp på det som har vært av samlinger og av felles turer. Begge de eldste hundene mine har deltatt på valpekurs og et oppfølgingskurs, og nå står Hamako for tur. Jeg har tatt NKK’s kurs om hundekynologi og NKKs avlsrådskurs og Oppdretterskole.

Jeg var leder av Norsk Shibaklubb i 3 år, og har seinere vært styremedlem. Jeg er også med i Shibaklubbens Sunnshetsutvalg. Jeg har laget og hatt ansvar for Norsk Shibaregister siden starten.

Sammen med hundene mine har jeg nær og mye kontakt med et stort antall andre shibaer og shibafolk. I perioder passer vi en shiba eller to. Jeg får dermed rikelig anledning til å observere shibaer som er sammen i flokk. Opprinnelige hunders flokkatferd og språk har blitt min spesielle interesse.

Jeg er nabo og venn med shibaoppdretteren min, Christen Lang, og får derfor rikelig anledning til å oppleve små shibavalper. Jeg har vært tilstede under fødsler, og tidligere deltok jeg i deler av miljøtreningen med dem: tilvenning i å gå i bånd, trening i å reise med buss osv. Jeg har ofte deltatt i samtaler med potensielle valpekjøpere, og har laget en artikkelsamling som nye valpeeiere får med seg. Med Christen og med andre har jeg deltatt i en rekke spennende samtaler om personligheten hos opprinnelige og asiatiske hunder.

Den kunnskap jeg har ervervet meg gjennom teori, samtaler, observasjoner, egne opplevelser og erfaringer ligger til grunn for de tekstene som er samlet her.

*************************************************************

Her er jeg med mine to første shibaer, Ranko og Zenmai

Zenmai og jeg sørget kraftig etter at Ranko var død, og 1 år etterpå fikk vi Hamako,
som her fremdeles er valp