Felix

Katten Felix ble født 14. april 1994 og døde 31. mars 2009, 15 år gammel.

 

Siste bildet av Felix, på rusletur langs gata med shibaene:

Like til det siste var Felix ute i gata vår flere timer hver dag. Han kjente mange flere mennesker enn meg, og hilste daglig på dem alle. Alle i nabolaget kjente Felix ved navn. Han fulgte ivrig hundene og meg på kveldstur når han fikk anledning. Men så begynte han å tape vekt, og det viste seg at han hadde fått tykktarmstumor.

Takk for det lange og innholdsrike livet vi hadde sammen, Felix. Du er dypt savnet av shibaene og meg selv her hjemme, og av massevis av andre mennesker. Folk fortsetter å snakke om deg.


Om livet innendørs har jeg skrevet i historien "Livet med katt og hund" .
Jeg har dessuten en artikkel som omhandler tilvenning av valp og katt, med Felix og Ranko som utgangspunkt. Den heter "Da katten fikk hund".

Felix lever nesten som om han har en jobb. Han vil ut straks han har spist frokost, uansett vær, og kommer først inn på sein ettermiddag eller kveld. Hva han gjør ute alle disse timene, har jeg ikke klart å finne ut av. Han snakker med naboer og andre forbipasserende når han er i "vår" gate, og har tydelig mange venner. Iblant har jeg sett en liten kattefrøken følge ham. Men oftest aner jeg ikke hvor han er. Jeg har mistanke om at han noen ganger oppsøker en fóringsplass som Dyrebeskyttelsen har for hjemløse katter.


Felix begynner å bli gammel. På bildet under er han blitt 13 år.

På bildene under er Felix 11 år gammel.

 

På bildene (under) er Felix 8-9 år


På bildene under er Felix 4 år
 


Bilder fra Felix og Rankos første år sammen (klikk på bildet hvis du vil se det større):

Lille Felix 11 uker gammel