Hamakos valpekull, født 17. juli 2012

side 1     til side2     til side 3     til side 4


I mai reiste Hamako og jeg til Sverige. Målet var å la Hamako og Ichi, Helene og Ove sin amerikanske import Dragon House Ichiro Suzuki, treffe hverandre. Se om de kanskje hadde lyst til å lage valper sammen. Det hadde de så absolutt! De hilste på hverandre, begynte å leke, og så var de i gang. Allerede samme kveld parret de seg med hverandre første gang. Vi trodde likevel ikke at tiden var helt riktig. De neste dagene flørtet og slikket de hverandre, men det var ikke antydninger til flere paringer da. Men så - fra den tredje dagen etterpå - ble det mye elskov i hele 5 dager på rad. Vi trodde derfor at eggløsningen startet da, og regnet fødsel ut fra dette. Men 62 dager etter den første enslige parringen skjedde det:

Dagen startet som vanlig. Hamako spiste godt til måltidene. Hun var med på tur til Fløyfjellstoppen. Og i kveldingen ble hun med på tirsdagstreningen fordi hun synes det er så kjekt å treffe de andre som er der, både hunder og mennesker. Siden formen var så god, løp hun til og med rundt i ringen med de andre. På hjemveien hadde hun litt løs avføring, noe jeg stusset over siden det er så sjelden. En halvtimes tid etter at vi kom hjem, begynte hun å grave noe voldsomt i en hundeseng. Litt etter hørte jeg et skrik. Jeg kom løpende til, og da var en valp halvveis på vei ut med bakkroppen først. Det viste seg å være en hannvalp. Den neste valpen kom 40 minutter etter den første, også den feil vei. Det var en liten tispevalp. Så kom de neste valpene med 15-20 minutters mellomrom. I løpet av 1,45 timer hadde Hamako født hele 6 valper, 3 av hvert kjønn. Alle var røde. Fødselen var meget lett, og når valpene kom rett vei var det ingen lyd fra Hamako.

Valpetest

Valpenes far er SE N UCH Dragon House Ichiro Suzuki (Ichi)

Valpenes mor er Teruhama av Enerhaugen (Hamako)

 

En meget drektig Hamako på tur få dager før fødselen

Meningen var at Hamako skulle flytte bort til oppdretterne på kennel Enerhaugen et par dager før fødselen. Men siden valpene ble født før vi hadde beregnet, kom de til verden på soverommet mitt. De ble derfor værende hos meg de første 2 ukene. Bildene på denne 1. siden er tatt i perioden da valpene bodde hos meg. På de to neste sidene er bilder fra tiden da de bodde hos Christen og Jorunn på kennel Enerhaugen. På den siste siden (side 4) er i hovedsak en samling bilder som er tatt etter at valpene reiste til sine nye familier.

Klikk på miniatyrbildene under for å få større versjon
 

Rett etter fødselen

Nyfødte valper

Stolt nybakt mamma

Dagen etter fødselen

 

2 dager gamle valper

 

Her er de 4 dager

 

4 dager

 

10 dager

 

11 dager gamle

 

Mamma trenger en pause for seg selv

 

13 dager

 

13 dager

 

13 dager

 

13 dager

 

13 dager

 

13 dager