Tabis valpekull født 29.05.2015

side 1         til side 2         til side 3     


For større versjon, klikk på bildene  


Jeg skyldte kennel Enerhaugen et avtalt valpekull på Tabi. Forholdene gjorde at Tabi og valpekullet måtte bo hjemme hos meg, og alt arbeidet med valpene ville falle på meg. Guri og Bodil lovet å være medansvarlige og bidra sterkt dersom det ble sommeren 2015. Så da ble det sånn. Kennel Enerhaugen skulle bestemme hannhund og være ansvarlige for salg og valpekjøpere. Jeg påtok meg ansvaret for sosialisering og miljøtrening.

Enerhaugens ønsket å bruke hannhunden Matsu (Gyokuryu av Enerhaugen). Tabi og jeg møtte han, og begge likte han så godt at det ikke var ånoe å nøle etter. De to hundene fant tonen når det gjaldt å lage valper, og fikk også gjenta dette to dager etter. Resultatet ble som ønsket: Tabi ble drektig.
 

Pappa:  Matsu (Gyokuryu av Enerhaugen)

Mamma: Tabi (Umihama av Enerhaugen)


Her er Tabi 2,5 uker før forventet termin


Om kvelden fredag 29. mai fødte Tabi 3 røde hannvalper i den valpekassen som Guri og jeg hadde snekret til formålet. Først kom Sokken (dette første kallenavnet fikk han fordi han hadde jevnstore hvite sokker på begge framlabbene). Deretter kom Reven, som trengte litt tid fordi han kom feil vei (han fikk kallenavnet Reven p.g.a. hvit halespiss). Bare 5 minutter etterpå kom Sjakalen (han fikk navnet Sjakalen fordi halen i begynnelsen var svart. Fargen lysnet ganske fort, så sånn sett ble navnet feil. Han ble likevel kalt det til han fikk sitt egentlige kallenavn -Taro - av sine framtidige eiere da de kom på besøk da valpene var 4 uker gamle. Navna Sokken og Reven ble brukt en stund til, men gradvis gikk vi over til å bruke kallenavnet Ask om Sokken og Hiro om Reven. Men siden det var litt mer uklart om disse kallenavna en stund, ble de brukt om hverandre med de opprinnelige. Så også over bildene her.
 

Helt nyfødte valper

Dagen etter - Tabi nyter synet

Reven 7 dager

7 dager gamle

9 dager

Sokken 2 uker

Reven 2 uker

Sjakalen 2 uker

16 dager i lånt valpehage

16 dager, og ut av valpehagen

 

19 dager: Sokken og Sjakalen i lek

Reven 19 dager

Sokken 3 uker

Reven 3 uker

Sjakalen 3 uker

Bare mamma er i valpehagen

Sjakalen 22 dager i stua

 

Reven 22 dager

Sjakalen 22 dager

Sjakalen og Sokken 22 dager

Valpene er 4 uker og ute i bakgården

Fra første gang de var i bakgården, ville de ut når de skulle på do. De var allerede husreine når de fikk mulighet til det - 4 uker gamle

til side 2         til side 3